Icon
Adhesive tapes for the paper industry

Продукти и решения

За хартиената и печатарската индустрия и за флексопечата, tesa развива в собствените си лаборатории в Германия, САЩ, Китай, Япония и Сингапур иновативни самозалепващи продукти, отличаващи се по тяхната висока ефективност и най-вече удобството при работа с тях. Всички те са подходящи в нарастващия процес на автоматизация, докато едновременно с това се оптимизират производствените процеси и увеличават тяхната сигурност и ефективност. Чрез тясното сътрудничество с производителите на оборудване, tesa предлага голям избор от изключителни системни решения.
Le raccord à la volée aujourd'hui
Splice adhesion
Самозалепващите ленти на tesa, чиито физически свойства са прецизно калибрирани, правят възможни по-бързи приложения и сигурно залепване. По време на този процес, ролите хартия, които привършват, се свързват с нова без да се намалява производствения процес от 1500-2000 метра на минута. Когато се поставя началото и краят на ролите или когато се запълват дупки, получени по погрешка, лентите на tesa® предлагат гладък, непрекъсващ производствен процес и най-високо ниво на качество, ефективност и икономическа приложимост.
Поставяне на печатни табели
Друго основно приложение на самозалепващите ленти на tesa® е поставяне на печатни табели на печатни цилиндри или ръкави при флексопечата. За да се осигури оптимално производство на печатни материали, tesa предлага пълен асортимент от адхезивни, които са пригодени за различни методи на печат. Например, tesa® предлага ленти с основа мека пяна за растер печат и по-твърда пяна за пълноцветен и комбиниран печат. Различията в дебелината на пяната, адхезивната сила на акрилни и каучукови адхезивни маси, текстилни основи и размерите на адхезивни ленти tesa® printing plate позволяват за различни приложения във всички техники на флексопечата.