Icon

Флексопечат на етикети – с tesa винаги напред с пълна скорост


Flexographic Label Printing

Флексопечат на етикети

От баркодове до холограмни етикети – времената, когато етикетите служеха само за информация какъв е продуктът и нищо повече, със сигурност отминаха. Етикетите са станали важна характеристика на маркетинговите стратегии.

Етикетиращият сектор среща предизвикателства като например изключително високите изисквания за проектите, сложност на дизайните, както и нуждата от производство на нови материали. Нови закони, заедно с нуждата от представяне на информацията на много езици, изискват мястото на етикета да се използва възможно най-ефективно. Перспективите са обещаващи: пазарът на самозалепващи етикети расте средно с 5% в международен мащаб, а на места като Източна Европа – 19% всяка година.
High-quality print results

High-quality print results

Тези, които искат да са конкурентни на високодинамичния пазар за печат на етикети, трябва да доставят висококачествени резултати и да реагират бързо на запитванията на клиентите. Проектирането на дизайните, и особено честите промени в дизайните, са много взискателни.

За оптимално качество на печата всички етапи в процеса трябва да се проектират да работят заедно в перфектна хармония. Клишепластите играят съществена роля в този случай. Специализираната продуктова линия на tesa за флексопечат на етикети предлага ленти с нужната сила на пяната и адхезивни качества за всички техники на печат. Количеството физично и техническо ноу-хау, което се съдържа във всеки клишепласт е от огромно значение.

Най-важната характеристика на лентите е тяхната основа – СЕМ образи показват, че съдържащите се клетки от пяна в клишепластите tesa@ Softprint имат изключително единна клетъчна структура. Резултатът е равномерно разпостранение на налягане и плътност на клетките. Решенията печелят престижни награди, като например наградата от журито на World Label Awards.