Icon

Флексопечат – Най-високо качество на работа и печатни материали с tesa


Flexographic platemounting tapes

Флексопечат

Пазарската чанта е на 100 години. Днес, като универсален продукт, тежи едва 20 грама, но може да пренесе 20 килограма. Независимо дали е чанта от бутик, от хранителен магазин или чанта за продукти и материали от конференция, този масов продукт, създаден за хранителната индустрия, е станал високотехнологичен аксесоар, който пренася рекламни съобщения.

Чантата е незаменима част от пазаруването и дори показва просперитета на дадено общество, но е само една от характеристиките на световния пакетиращ бизнес, който достига 430 милиарда долара, с годишен растеж между 2% и 4%. Компаниите разчитат на висококачествени чанти за пазаруване със светли цветове, хубави изображения и високо качество на фото илюстрациите.
The best possible choice for flexographic printers

The best possible choice for flexographic printers

Днес, опаковането с толкова изискан печат на опаковката, се произвежда главно като се използва флексопечат – в момента основният индустриален печатарски процес в световен мащаб. Технологията за флексопечат е водеща в цял свят и обещава висок растеж в бъдеще. Флексопечатът може да се използва за различни материали, изисква кратко време за подготовка, ниска цена, а резултатите – чисти разпечатки.

Процесът използва гъвкави фотополимерни клишета със светлочувствителен слой за основа и защитен слой за покритие. След приключване на процеса, клишетата се монтират на ръкав или печатен цилиндър като се използват клишепласти.

За постигане на оптимални резултати, tesa предлага пълен асортимент от клишепласти, създадени според различни изисквания на печатарския процес, като например монтирането на тънки клишета за по-сложен растер на печат. При тази технология, принтираните точки са много добри и изисква по-твърд клишепласт, който, от своя страна, изисква по-мек клишепласт.

Различните дебелини на пяната, акрилните и каучуковите маси и различните адхезивни сили, разрешават индивидуална употреба в модерните техники за флексопечат. Клишепластите могат да се монтират гладко, да се преместят и отстранят лесно, и всичко това без да остават следи – това са допълнителните предимства, които правят клишепластите на tesa най-добрият избор за флексопечат.