Icon
Adhesive tapes for mobile phones

Мобилни телефони, PDA, MP3 плейъри

Решения за мобилни устройства като мобилни телефони, MP3 плейъри, PDA са основни области на приложения на адхезивните системи на tesa в електронната индустрия. По цял свят, мобилните телефони са част от нашето ежедневие.

За първи път през 2005, броят на потребители на мобилни телефони достигна над 2 милиарда. Едновременно с това, телефоните непрекъснато стават все по-малки и по-леки, добавят се нови функции – от MP3 плейъри до записване на видео. Адхезивните решения на tesa допринасят за този непрекъснат процес от подобряване и по-нататъшно развитие. Тяхното предимство е, че благодарение на тях, всички малки частици от мобилните устройства могат да бъдат сглобени много лесно. Това спестява място и тегло.
The mounting of speakers is just one of many applications of tesa solutions in mobile devices.

The mounting of speakers is just one of many applications of tesa solutions in mobile devices.

Поглед отвътре показва, че има много начини, чрез които самозалепващите продукти на tesa могат да се използват в мобилните устройства. Дисплеите на телефоните, например, се прикрепят от външната страна на телефоните като се използва адхезивна лента на tesa с много висока адхезивна сила.

Най-тежкият и най-горещ компонент на телефона е батерия също се прикрепя със специална адхезивна лента на tesa, осигуряваща стабилно задържане, дори когато температурите достигат 100° C за дълъг период.

Важна характеристика на други продукти на tesa е по-високата ефективност по време на процеса на сглобяване. По време на този процес ако адхезивната сила на лентата е твърде висока, това може да попречи на правилното сглобяване. Електронните механизми все още се сглобяват ръчно и дори опитни служители често правят грешки. Решението: адхезивна лента с основа - силен, устойчив на разкъсване полиестер (PET), позволява лесно отстраняване и повторно нанасяне, без да нарушава механизма.