01/05/07

Хартиен свят 2007: Сътрудничество между tesa® и VELCRO®


Премиум асортимент на окачващи решения
Това е уникално споразумение в корпоративната история на tesa SE. Базираният в Хамбург специалист в самозалепващите технологии маркира нови идеи и насоки за крайните потребители в сферата на затягащите приложения. Под новия двоен бранд tesa ® VELCRO®, tesa и Velcro Europe S.A., ситуиран в Барселона, се предлагат висококачествени продукти за цяла Европа.
The new tesa® VELCRO® brand assortment

The new tesa® VELCRO® brand assortment

Със затягащите идеи за всекидневните нужди – от „направи си сам” идеи до приложения за извън дома – двете компании свързват своята компетентност и се позиционират като Европейска водеща марка за високо качество, иновативност, многостранни приложения. Двата партньора стартират с тази продуктова категория, с цел навлизане на нови пазари и постигане на допълнителен растеж в продажбите.

Перфектното допълнение

С иновативната затягаща технология брандът tesa® VELCRO® перфектно допълва асортимента на tesa за адхезивни ленти. Тези ленти предлагат специално силно държане и могат да бъдат отваряни и затваряни до 10 000 пъти. Това дава нови възможности за организиране, връзване и затягане. „С новата марка tesa® VELCRO® клиентите ще могат да открият удобни висококачествени решения и ще имат всички предимства на две добре известни марки производители”, така говорителят на tesa г-н Рейнхарт Мартин обяснява продуктовата политика на двете фирми-партньори.

И двете фирми, tesa® и VELCRO®, представляват силни марки в съответните категории и в много страни са станали нарицателни за съответните продукти. Докато продуктът tesafilm®, с 98% разпознаваемост на марката (Research International, 2004), е една от най-силните марки в Германия, VELCRO® е символ на този тип затягащи решения, особено в Южна и Западна Европа.

След като през 40-те години на миналия век откривателят и пионерът Жорж дьо Местрал, основателят на марката VELCRO®, открил принципът на използване на структурата тип „кука и примка”, той избрал първите срички на френските думи “velours” (примка) и “crochet” (кука) за име на компанията. Марката VELCRO® обхваща уникален, многостранен продуктов асортимент, който е развил по цял свят възможностите за затягане и затваряне. Комбинацията от широки и разнообразни употреби и лидерство в технологията е силата, която двата нови партньори си поделят.

Навлизане в Европа

tesa и Velcro Europe S.A. ще спечелят най-вече от гъстата мрежа международна дистрибуция, както и от високата разпознаваемост на двете марки в Европа. „С продуктовото портфолио на tesa® и VELCRO® ние ще присъстваме на Европейските пазари и дистрибуционни канали на tesa, като едновременно с това разширяваме нашата дистрибуционна база, особено във Франция и Испания”, коментира говорителят на компанията tesa г-н Мартин.

Премиум марки

Асортиментът, включващ около 34 различни продукта, ще разчита на дистрибуционните канали, ще предлага на крайните потребители възможността да организира и проектира лесно и удобно своята среда според собствените си желания. „Марката tesa® VELCRO® е многостранна и креативна, иновативна, практична, разбираема и лесна за използване”, така говорителят на компанията tesa г-н Мартин обобщава предимствата на двойната марка пред крайните потребители. Удобството е важен компонент и за двете марки tesa® и VELCRO®. Пълната асортиментна линия от затягащи идеи, обхвата, на която, е нова за Европейския пазар, предлага практични решения – от мултифункционалното организиране на кабели до супер силното залепване на велкро ленти, които могат да се използват за сигурно закрепване на стената на малки уреди или инструменти, така че да могат лесно да се свалят по всяко време.